Крехки бухтички

Крехки бухтички
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
11/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Поръсете бухтичките с пудра захар и опитайте този толкова обичан от всички вкус"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • брашно - до 800 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се поставя киселото мляко. Към него се прибавя содата и се разбърква.

След като млякото спре да шупти, се добавят захарта, солта и олиото.

Брашното се прибавя постепенно, като тестото се бърка с лъжица. Когато стане достатъчно плътно, се прехвърля на плот и се доомесва.

Тестото се оставя да почине 20 минути.

Разточва се и с помощта на чаша се изрязват кръгчета.

Бухтичките се пържат в маслена баня.

Изваждат се върху кухненска хартия, да се отцеди излишната мазнина.

Поръсват крехките бухтички с пудра захар.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: