Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Еклери с шоколадов крем

Еклери с шоколадов крем

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Еклери с шоколадов крем
Снимка: Juliya
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Кое е по-хубаво от класически еклери със сладкарски крем - разбира се, че този с шоколад"

Необходими продукти

  • ЗА ЕКЛЕРИТЕ
  • брашно - 160 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - щипка
  • вода - 125 мл
  • прясно мляко - 125 мл
  • ЗА КРЕМА
  • кувертюр - 200 г
  • сметана - 300 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • краве масло - 50 г меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера водата, млякото, маслото и солта.

След като маслото се стопи и сместа заври, добавете брашното наведнъж и бъркайте с дървена лъжица до получаване на еднородно тесто.

Махнете тенджерата от котлона и оставете тестото да изстине. Прибавете яйцата едно по едно, като бъркате до пълно усвояване.

Прехвърлете пареното тесто в пош и оформете еклери върху хартия за печене.

Печете в предварително загрята фурна на 180°C първите 15 минути, след това намалете на 160°C и печете още 20-30 минути.

Загрейте в тенжера 200 г сметана и пудрата захар, прибавете шоколада и бъркайте, докато се разтопи.

Махнете от котлона, оставете сместа да изстине и приберете в хладилник за 2-3 часа.

Разбийте 100 г сметана на пухкав сняг.

В шоколодовия крем сложете маслото и разбийте с миксер, прибавете разбитата сметана и разбъркайте.

Прехвърлете крема в пош и напълнете еклерите.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: