Начин на приготвяне
1. Разбийте яйцата със захарта, докато се втечнят. Налейте при тях прясното мляко - топло, но не горещо, с разтопеният в него шоколад. Добавете ванилията и разбъркайте.
2. Поставете сместа на котлона при слаб огън, не повече от 80 градуса. Може да сварите крема и на водна баня, което е много по-добрият вариант, за да не се пресекат яйцата или пресготвят, тъй като това ще развали вкуса и вида на крема.
3. Варете кремчето - 8-10 минути на 80 градуса при непрестанно бъркане. Ще се сгъсти, но не очаквайте да придобие много плътна консистенция.
4. Разсипете вкусния шоколадов крем в малки купички и когато е почти изстинал, сложете по една безглутенова бисквита отгоре.
Изчакайте съвсем да изстине и приберете в хладилник за 3-4 часа хубаво да стегне.
По желание поръсете с разтопен черен шоколад, преди да сервирате.
Този безглутенов шоколадов крем е много нежен и ефирен, вкусът му също е прекрасен! Винаги може да решите да му добавите и царевично нишесте, ако го приготвяте за десерти или торти, при които се нуждаете да стане по-плътен.
Да ви е сладко!