Начин на приготвяне
Празнични джинджифилови меденки за всеки специален повод!
Пригответе подходящ съд, в който да смесите сухите съставки за меденки - брашното, бакпулвера, джинджифила и канелата.
След това разтопете маслото. Когато го добавяте към сместа, гледайте да не е прекалено горещо.
В купа разбъркваме яйцето и захарта. Добавяме и меда, и маслото. След което добавяме и предварително разбърканите сухи съставки.
Разбъркваме добре сместа. От нея трябва да се получи ароматно тесто за меденки.
Тестото се разточва и се изрязват ароматни сладки с предпочитани от вас форми. За да ви бъде по-лесно, може да разточите тестото между два листа хартия за печене.
След като сме изрязали сладките, ги поставяме в тава, покрита с хартия за печене.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 7 мин.
След като се охладят, всички празнични сладки се декорират по желание - с фондан, пръчици или разтопен шоколад.