Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Празнични джинджифилови меденки

Празнични джинджифилови меденки

Празнични джинджифилови меденки
Снимка: Мария Текилянова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
87 мин.
Порции
8
"Направо да ти е жал да отхапеш от тези толкова красиви джинджифилови меденки"

Необходими продукти

  • брашно - 200 г пълнозърнесто
  • масло - 125 г стопено
  • кафява захар - 50 г
  • мед - 100 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празнични джинджифилови меденки за всеки специален повод!

Пригответе подходящ съд, в който да смесите сухите съставки за меденки - брашното, бакпулвера, джинджифила и канелата.

След това разтопете маслото. Когато го добавяте към сместа, гледайте да не е прекалено горещо.

В купа разбъркваме яйцето и захарта. Добавяме и меда, и маслото. След което добавяме и предварително разбърканите сухи съставки.

Разбъркваме добре сместа. От нея трябва да се получи ароматно тесто за меденки.

Тестото се разточва и се изрязват ароматни сладки с предпочитани от вас форми. За да ви бъде по-лесно, може да разточите тестото между два листа хартия за печене.

След като сме изрязали сладките, ги поставяме в тава, покрита с хартия за печене.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 7 мин.

След като се охладят, всички празнични сладки се декорират по желание - с фондан, пръчици или разтопен шоколад.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: