Начин на приготвяне
Пресейте точно 2.5 ч.чаши брашно в купа, защото ако е по-малко няма да се получи хубава консистенция.
Няколко пъти съм правила тези напукани сладки и смятам, че толкова брашно е напълно достатъчно.
Добавете към брашното и какаото, пресейте ги заедно. Добавете и половин пакетче бакпулвер, след което разбъркайте добре. В друга купа си разбийте 3-те яйца със захарта.
След като се получи пухкава смес, прибавете олиото и пак разбъркайте. Не използвайте миксер, а лъжица.
Аз използвах светло какао, за да не са много тъмни сладките. Накрая прибавете ванилиите, солта и смлените орехи. Постепенно си замесете меко тесто за сладки.
Покрийте готовото тесто с фолио и го оставете в хладилника за поне 90 минути, за да може да стегне добре. Късайте топчета с еднаква големина - около 30 на брой.
Сипете пудрата захар в плитка чиния. Всяко едно топче овалвайте добре в нея и подреждайте в тава с хартия за печене. Оставяйте разстояние между тях, защото при печенето ще бухнат леко.
Печете сладките в загрята на 180 градуса фурна за точно 10 минути. Не се притеснявайте, че когато ги извадите са леко меки - след това ще стегнат. Поднесете с ароматно кафе или друга напитка по избор.
Напуканите коледни сладки с какао са готови.