Начин на приготвяне
Смесете маслото с пудрата захарта и яйцето в голяма купа.
Добавете брашното, смлените бадеми, ванилиите, канелата, кардамона и карамфила.
Омесете гладко тесто, като една част от него омесете с какаото.
Покрийте го с прозрачно фолио и го сложете в хладилник за около 60 минути.
Разточете бялото тесто на дебела кора и изрежете с формички различни сладки.
Направете същото и с какаовото тесто.
Наредете всички сладки в тава върху хартия за печене и ги печете за около 10 минути на 150 °C.
Извадете ги и ги слепете две по две със сладко по избор.
Поръсете слепените сладки по желание с пудра захар и стафиди.
Поднесете ги с кафе или топъл шоколад.
Коледните сладки без джинджифил са много вкусни.