Начин на приготвяне
В купата на миксер смесете маслото, кокосовото масло и захарта. Добавете яйцата, ванилията и бадемовия екстракт, разбъркайте, докато се смесят всички съставки за домашните коледни сладки.
В отделна купа смесете содата за хляб, солта, бадемовото брашно и кокосовото брашно. Когато миксерът работи на слаби обороти, към течните съставки добавете от брашнената смес по 1 чаша, като разбивате добре след всяко добавяне.
Оформете тестото с ръце на топка и поставете върху парче найлоново фолио. Оформете тестото на диск и покрийте с найлоново фолио. Приберете в хладилника за поне 30 минути и до една нощ.
Загрейте фурната до 175 градуса. Покрийте 2 тави за печене с хартия за печене.
Поръсете чиста и равна, работна повърхност с кокосово брашно и разточете тестото за сладки, докато стане около 4 мл . Предпочитам да покрия тестото с найлоново фолио и така да разточвам, върху лист, пергаментова хартия. Или може да се наложи да натъркате точилката с кокосово брашно, за да направите това.
Изрежете всички бисквити, като изберете формички по ваш избор . Работете бързо, така че тестото да остане студено. Ако се стопли. приберете за 10 минути в хладилника и пак започнете да изрязвате фигурки. С помощта на шпатула прехвърлете нарязаните бисквитки върху тавите за печене.
Съберете останалите остатъци обратно на топка и разточете отново. Повтаряйте точенето и изрязването на коледните бисквитки, докато използвате цялото тесто. Ако тестото стане твърде топло, докато работите с него, може да се наложи да го охладите отново.
Печете бисквитките за 13-15 минути, докато станат леко златисти. Тези бисквитки трябва да се пекат по-дълго от типичните захарни бисквитки. Те ще останат меки и малко хрупкави, което е точно това, което искате! Охладете върху лист за печене за 2 минути, след което прехвърлете върху решетка. Охладете напълно преди декорация. Направете глазура по желание с пудра захар и лимонов сок, портокалов или друг аромат по избор. Наслади се!
Бележки към рецепти:
Използвайте вместо ¾ чаша бяла захар, захар от тръстика. Можете да замените ¾ чаша кокосова захар, но тестото ще бъде малко по-меко.
Горещо препоръчвам да използвате бланширано бадемово брашно за тази рецепта за сладки. Освен това, когато разточвате и преди да изрежете фигурите, работете бързо, така че тестото да остане студено. Ако имате проблеми с изрязването им, опитайте да разточите тестото, след което го поставете във фризера за 10 минути, преди да изрежете фигурите.
Опитайте и вие Коледни сладки без глутен, ако предпочитате различни безглутенови рецепти.