Edin.bg»Избрани Колекции»Пилешката супа на баба
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Агнешка супа от тефтера на баба
Избираме тлъсто месо от предницата на агънцето. Нарязваме го на малки парченца и го заливаме със 7-8 чаши студена вода. Когато кипне, отпенваме, докато...
Ореховките на баба
За приготвянето на бабините ореховки ще трябва чугунена тенджера. В нея слагаме белтъците, пудрата захар, ванилиите и смлените орехи.
Бъркаме...
Автентичен Рум Баба
Сухата мая се разтваря в леко затопленото прясно мляко с 1 ч.л. захар и се оставя на топло, за да втаса.
Маслото се разтапя и се оставя да се охлади...
Забулените яйца на баба
Сложете на котлона тенджера с вода и сипете малко сол и 1 с.л. оцет.
Чукнете яйцата във врящата вода и ги чакайте да се забулят.
Извадете ги...
Боб чорбата на Баба
Първо накиснете боба в студена вода за една нощ.
На следващия ден го отцедете и го залейте с нова вода. Сипете олио и посолете. Добавете към боба...
Меки ореховки от бабаПригответе си предварително в купа смените орехи заедно с брашното и едно пакетче ванилия. Разбъркайте сместа добре.
Вземете друга дълбока суха...
2
Класически тиганички от Баба
Счукваме яйцата и разбиваме добре. В киселото мляко гасим содата и го добавяме към яйцата.
Добавяме солта, а след това и брашното и разбъркваме...
Кюфтета яхния на баба
Измийте, обелете и нарежете морковите и картофите. Обелете и накълцайте на ситно лука. Вземете каймата и оформете малки кюфтенца от нея. Оваляйте...
Сливенски милинки на баба
Разтворете маята в 100 мл хладка вода, сипете 2 с.л. брашно и захарта. Разбъркайте да се активира и оставете настрана за 10 минути.
В отделна купа...
Традиционната мусака на бабаЗа тази традиционна мусака първо нарежете картофите на кубчета. Накълцайте на ситно и лука и го запържете.
Към него добавете каймата, надробете...
1
Мързелива баница на баба
Първо разбийте яйцата с щипка сол. Прибавете към тях киселото мляко с угасената в него сода.
Бъркайте непрекъснато и добавете сиренето, олиото...
Рейтинг
4.6
Общо гласували: 5
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: