Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Класически тиганички от Баба

Класически тиганички от Баба

Класически тиганички от Баба
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Всичко, което е направено от бабините ръце е вкусно - затова какво ще кажете за едни класически тиганички от Баба?"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л
  • хлебна сода - щипка
  • сол - щипка
  • брашно - 1 к.л.
  • сирене - по желание
  • сладко - пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме яйцата и разбиваме добре. В киселото мляко гасим содата и го добавяме към яйцата.

Добавяме солта, а след това и брашното и разбъркваме добре.

Получаваме къста каша, която е по-гъста от палачинковата смес.

При желание можем да се добавим натрошено сирене, а можем и след това да консумираме с тиганичките.

Поставяме си тигана с олиото и пържим в сгорещена мазнина от двете страни докато добият златист цвят.

Пърженето става, като изсипваме с помощта на лъжица и леко разстиламе.

Готовите тиганички поставяме на домакинска хартия.

Консумираме по желание със сирене или сладко.

Класическите тиганички от Баба са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: