Начин на приготвяне
Първо направете айрян в съотношение 50:50 - вода и кисело мляко. Полученото количество трябва да е 300 мл. Сипете го в купа и добавете содата, бъркайте до нейното шупване.
Сипете солта и захарта, разбъркайте. Добавете на части предварително пресятото брашно, като не спирате да бъркайте.
Загрейте мазнина в тигана и изпържете тиганиците от двете страни до получаване на златисто-кафяв цвят.
Добре е да сипвате малко олио, за да може да наливате ново при всяко зареждане на тигана със смес.
Подредете готовите тиганички в чиния, в която сте сложили кухненска хартия, за да отцедят от мазнината. Може да ги поднесете със захар, мед, сладко или каквото пожелаете.
Любимите селски тиганички са готови.