Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Любимите селски тиганички

Любимите селски тиганички

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
18
"Добавете към селските тиганички мед, сладко или солена плънка, за да бъдат перфектни"

Необходими продукти

  • айрян - 300 мл готов
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • захар - 3 ч.л. равни
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 ½ ч.чaша (чашата е 200 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете айрян в съотношение 50:50 - вода и кисело мляко. Полученото количество трябва да е 300 мл. Сипете го в купа и добавете содата, бъркайте до нейното шупване.

Сипете солта и захарта, разбъркайте. Добавете на части предварително пресятото брашно, като не спирате да бъркайте.

Загрейте мазнина в тигана и изпържете тиганиците от двете страни до получаване на златисто-кафяв цвят.

Добре е да сипвате малко олио, за да може да наливате ново при всяко зареждане на тигана със смес.

Подредете готовите тиганички в чиния, в която сте сложили кухненска хартия, за да отцедят от мазнината. Може да ги поднесете със захар, мед, сладко или каквото пожелаете.

Любимите селски тиганички са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: