Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кюфтета»Тиганички от пилешко и гъби

Тиганички от пилешко и гъби

Тиганички от пилешко и гъби
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Пробвали сте много тиганички, но не и като тези! Опитайте невероятно вкусните тиганички от пилешко и гъбки"

Необходими продукти

  • печурки - 5 бр.
  • пилешки бутчета - 1 бр. само кожата
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • гауда - 100 г
  • черен пипер
  • мазнина - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се надребняват и се смесват с нарязаното пилешко, настърганата гауда, яйцето и брашното.

Овкусяваме с черен пипер и сол, след което разбъркваме, докато получим тесто.

От тестото гребваме с лъжица и пускаме в сгорещена мазнина. Пържим от двете страни до златисто.

Поставяме всички тиганички върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

По желание сервирайте тиганичките от пилешко и гъби със салатка по избор.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: