Начин на приготвяне
Почистете и измийте боба много добре. Сипете го в тенджера и залейте със студена вода.
Сложете на котлона и 10 минути след като кипне водата, я излейте и залейте боба с чиста вода. Варете го докато омекне много добре.
Прехвърлете сварения боб в гевгир, защото трябва да се отцеди много добре от течността.
Намачкайте боба с вилица и добавете към него брашното, ситно нарязания лук, яйцата и счукания чесън. Овкусете сместа със сол, черен и червен пипер, разбъркайте хубаво.
Оформете 12 на брой зеленчукови кюфтенца и ги изпържете в горещо олио до зачервяване.
Разпределете по 3 кюфтенца в порция, поръсете с прясно нарязан магданоз и добавете салата за гарнитура.
Любимите бобени кюфтенца са готови.