Начин на приготвяне
Ябълките се белят и почистват от семките и сърцевината. Може да ги нарежете на резени или да ги настържете.
Вече нарязаните ябълки се слагат в купа и се заливат с лимоновия сок, кафявата захар и канелата. Разбъркват се.
Яйцата се разбиват заедно с кафявата захар с помощта на миксер. Трябва да станат на пяна. След това към тях се прибавят разтопеното и вече охладено масло и прясното мляко.
Последно се добавя брашното, малко по малко. Добре объркана, сместа се добавя към ябълките.
Вземете форма с подвижен ринг /20 см/ и сложете хартия за печене в него. Изсипете сместа за разкошния ябълков сладкиш. Разпредете равномерно.
Лекият ябълков сладкиш се пече за 30-35 мин. в предварително затоплена фурна на 180 градуса.
Щом е готов, извадете бързия сладкиш, оставете да се охлади, махнете ринга. Щом се охлади, поръсете с пудра захар и поднесете.