Лек ябълков сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Лек ябълков сладкиш
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Бърз за приготвяне, бърз и за хапване е този ябълков сладкиш"

Необходими продукти

  • ябълки - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 70 г
  • лимонов сок - 30 мл /от 1/2 лимон/
  • кафява захар - 50 г + 1 - 2 с.л.
  • краве масло - 20 г
  • канела - щипка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се белят и почистват от семките и сърцевината. Може да ги нарежете на резени или да ги настържете.

Вече нарязаните ябълки се слагат в купа и се заливат с лимоновия сок, кафявата захар и канелата. Разбъркват се.

Яйцата се разбиват заедно с кафявата захар с помощта на миксер. Трябва да станат на пяна. След това към тях се прибавят разтопеното и вече охладено масло и прясното мляко.

Последно се добавя брашното, малко по малко. Добре объркана, сместа се добавя към ябълките.

Вземете форма с подвижен ринг /20 см/ и сложете хартия за печене в него. Изсипете сместа за разкошния ябълков сладкиш. Разпредете равномерно.

Лекият ябълков сладкиш се пече за 30-35 мин. в предварително затоплена фурна на 180 градуса.

Щом е готов, извадете бързия сладкиш, оставете да се охлади, махнете ринга. Щом се охлади, поръсете с пудра захар и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: