Начин на приготвяне
Разтопете шоколада на водна баня.
Отделете белтъците от жълтъците, разбийте омекналото масло заедно със захарта.
Един по един добавете жълтъците към разбитото масло. Прибавете и леко охладения шоколад, като не спирате да разбърквате внимателно. Добавете брашното и накрая сипете добре разбитите с щипка сол белтъци.
Получената пухкава смес сипете в предварително намаслена и набрашнена кръгла форма.
Печете шоколадовия сладкиш в умерено загрята фурна до готовност.
Оставете готовия сладкиш да се охлади. Междувременно загрейте леко сметаната и добавете към нея начупения шоколад. Разбърквайте до разтопяване на шоколада.
Охладете глазурата и залейте сладкиша, след което поръсете със захарната декорация.
Лесният шоколадов сладкиш за гости е готов.