Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на блата, като за целта смесите до хомогенно тесто всички посочени за него продукти. Намазнете и поръсете с брашно правоъгълна тава и сипете тестото на тънък пласт - около 7 мм.
Сгорещете силно фурната и сложете блата да се пече. Когато видите, че започва да се повдига леко, намалете фурната на умерени градуси.
Изпробвайте готовността му с клечка, която трябва да излезе суха, след като я забиете в него.
Извадете готовия блат и оставете настрани да се охлади, а вие междувременно пригответе крема.
Разбийте до получаване на пяна какаото с пудрата захар, маслото и ванилията.
С получения крем намажете блата и нарежете сладкиша на малки ромбчета, които са по-скоро с квадратна форма.
Поръсете фъча с кокосови стърготини и леко потупайте отгоре, за да не падат. Охладете сладкиша за няколко часа в хладилник и едва тогава сервирайте.
Шоколадовият фъч за неочаквани гости е много вкусен, опитайте го!