Начин на приготвяне
За приготвянето на тези нежни целувки препоръчвам да използвате емайлиран съд, по-дълбок. Важно е да бъде напълно сух.
Изсипете белтъците в него. Те трябва да са студени, така че дръжте яйцата в хладилник преди да започнете. Добавете към тях ванилиите и пудрата захар.
Включете миксера на ниска степен. След няколко минути объркване на продуктите, увеличете до максимална скорост. Трябва да се получи гъста пяна - щом обърнете купата на миксера, тя да не пада.
Пригответе тава с хартия за печене. С помощта на шприц, в който сте сложили сместа, оформете вашите сладки, оставяйки около 2 см разстояние една от друга.
Пекат се в леко затоплена фурна, докато бухнат и добият лек розов загар. Щом това стане, намалете още фурната и оставете да се сушат за около час.
Класическите целувки за неочаквани гости са готови, щом успеете да ги отлепите от хартията. Оставят се да изстинат и се поднасят.