Лесно телешко фрикасе

MarianeMariane
Новак
6944
Лесно телешко фрикасе
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Залейте телешкото месо със соса, гарнирайте го със свеж магданоз. Поднесете фрикасето веднага"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг Бонфиле
  • зарзават за супа - 1 пак.
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • магданоз
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото месо на парчета и го слагаме да се вари в подсолена вода до пълното му сваряване, заедно с едро нарязаните зеленчуци за супа.

Свареното месо вадим в отделна чиния, а бульонът прецеждаме.

Загряваме маслото и запържваме до златисто брашното, разреждаме запръжката с телешкия бульон, след което наливаме всичко в съда с прецедения бульон.

Оставяме фрикасето да ври 10 минути на тих огън, след което подправяме соса с 2 жълтъка, предварително разбити.

Заливаме телешкото месо със соса, гарнираме със свеж магданоз и поднасяме фрикасето веднага.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: