Начин на приготвяне
Размразете малините.
Разделете белтъците и жълтъците в две купи - разбийте белтъците на сняг с няколко лъжици захар. Добавете жълтъците към тях и продължете да разбивате.
Изсипете брашното на порции и продължете да бъркате до хомогенизиране.
Изсипете сместа във форма за торта върху хартия за печене и я сложете да се пече на около 180 °C.
Оставете след това готовия блат да изстине и го махнете от хартията.
Накиснете желатина в студена вода, за да набъбне.
Смесете малините с няколко лъжици захар и ги пасирайте. Изсипете сладкарската сметана в купа и я разбийте добре. Изсипете киселото мляко и сметаната и отново разбийте.
Изсипете малините и готовия желатин - разбъркайте сместа и я изсипете върху блата във формата за тортата.
Поръсете приготвеното парфе с кокосови стърготини и го сложете в хладилник за няколко часа.
Насладете се на това лесно малиново парфе.
Добър апетит!