Начин на приготвяне
Смачкайте малините заедно със захарта, залейте ги с водата, сипете сместа в стъклен, порцеланов или емайлиран съд и я покрийте с памучна кърпа.
Оставете я да престои на топло място, но не на пряко слънце, 3 дни, като разбърквате малините по няколко пъти на ден, така захарта ще се разтвори по-добре.
След това прецедете малините през марля, сложете сиропа да заври, след което го налейте в затоплени бутилки, които веднага затворете с метални капачки и ги наредете легнали.
След едно денонощие можете да свалите бутилките в мазето на хладно и да ги поставите изправени.
Вместо да загрявате сиропа, можете след прецеждането му, да го налеете в бутилки, без да ги пълните догоре, и да ги стерилизирате 5 мин.