Топло вино

Топло вино
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • вино - 1 л червено
  • захар - 300 г
  • ябълки - 2 бр.
  • черен пипер - 15 зърна
  • канела - 1 щипка
  • карамфил - 4 - 5 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Виното се слага в дълбока тенджера на котлона. Към него се прибавят захарта, нарязаните на кубчета ябълки, черният пипер, канелата и зърната карамфил.

След като заври, виното се сваля от огъня и се оставя да престои 10 минути.

Прецежда се и се поднася горещо с парченца лимон във всяка чаша.

Могат да се добавят и парченца от ябълката, с която е кипнато.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: