Домашно пиле с вино

MarianeMariane
Новак
6944
Домашно пиле с вино
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр. домашно, тлъсто
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 - 3 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порционни парчета и го запържете от всички страни в загрятото олио.

Прибавете ситно нарязания лук, пържете до омекването му и поръсете с брашното. Оставете да се запържи до златисто, овкусете със сол и черен пипер и залейте виното.

Добавете гореща вода и задушавайте ястието на тих огън до готовност на месото.

Това ароматно пилешко месо може да поднесете с пържени картофки, ориз пилаф или любима салата по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: