Начин на приготвяне
Смесваме маслото и захарта в купа и разбиваме с миксера за 2-3 минути. Добавяме сметаната, жълтъците и яйцата и продължаваме да разбиваме още 2 минути.
В друга купа смесваме брашното, какаото, бакплувера и хималайската сол. Сипваме тази смес на части в другата смес, като продължаваме да разбиваме.
Накрая добавяме портокаловата есенция, ванилията и нарязаните на едро лешници.
Разбъркваме на ръка и изсипваме в покрита с хартия за печене малка правоъгълна тавичка.
Печем на 180 градуса 35 минути.
Не бива да препичаме браунито, то трябва да остане влажно.
Оставяме готовото перфектно домашно брауни да изстине и да се стегне за 2-3 часа. След това нарязваме и сервираме.