Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта до получаване на хубава пухкава смес. Добавете към тях предварително разтопеното масло и олиото, не спирайте да бъркате.
Смесете брашното заедно с бакпулвера и содата.
В купа сипете какаото и започнете да наливате бирата, като не спирате да бъркате, за да не се образуват бучки.
В разбитите яйца на части добавяйте по малко от какаото и брашното, като отново постоянно разбърквате. Смесете всички продукти до получаване на хомогенна гладка смес.
Подгответе си тава с диаметър около 25-35 см и сложете на дъното хартия за печене. Сипете кексовата смес и заравнете.
Печете браунито в загрята на 180 градуса фурна. След около 30-35 изпробвайте готовността с дървена клечка. Оставете в тавата, за да изстине напълно.
Междувременно загрейте сметаната и разтопете в нея начупения шоколад. Залейте шоколадовото брауни, след като стегне нарежете и поднесете.
Шоколадовото брауни с бира и заливка е страхотно!
Коментари