Начин на приготвяне
В купа смесете всички продукти за тестото за слепените сладки, замесете го - трябва да бъде фино, без бучки, ако желаете, използвайте миксер с бъркалки за тесто.
Разделете готовото маслено тесто на две равни половини, покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за три часа или повече.
Когато го извадите от хладилника, го премесете още веднъж и го сложете на работната повърхност, поръсена с брашно. Разточете на кора, дебела 1-2 мм. Изрежете сладките с форми или чаша.
Печете за 6-8 мин, на 160-градусова фурна, трябва да станат златисти. Оставете линцерите да изстинат, намажете с желаното сладко, поръсете с ванилия и пудра захар и слепнете.
Може да поръсите с още пудра захар вечер готовите коледни линцери с малиново сладко.