Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Коледни линцери с малиново сладко

Коледни линцери с малиново сладко

IvelinaIvelina
Новак
402k
Коледни линцери с малиново сладко
Снимка: Краси А.С.
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
46 мин.
Порции
35
"Още отсега знаем какви сладки ще правим за Коледните празници"

Необходими продукти

  • бадеми - 1 ч.ч. смлени (120 г)
  • сладко от малини - 200 - 250 г /или от ягоди/
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч. + 1 с.л. (250 г)
  • краве масло - 3/4 ч.ч. + 2 с.л. (200 г)
  • жълтъци - 2 бр. M
  • захар - 1/2 ч.ч. (100 г)
  • кора от лимон - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • ванилова захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички продукти за тестото за слепените сладки, замесете го - трябва да бъде фино, без бучки, ако желаете, използвайте миксер с бъркалки за тесто.

Разделете готовото маслено тесто на две равни половини, покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за три часа или повече.

Когато го извадите от хладилника, го премесете още веднъж и го сложете на работната повърхност, поръсена с брашно. Разточете на кора, дебела 1-2 мм. Изрежете сладките с форми или чаша.

Печете за 6-8 мин, на 160-градусова фурна, трябва да станат златисти. Оставете линцерите да изстинат, намажете с желаното сладко, поръсете с ванилия и пудра захар и слепнете.

Може да поръсите с още пудра захар вечер готовите коледни линцери с малиново сладко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: