Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пържоли»Ароматни пуешки пържоли в йенска тенджера

Ароматни пуешки пържоли в йенска тенджера

Ароматни пуешки пържоли в йенска тенджера
Снимка: Живка Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"С най-любимата си гарнитура поднесете тези пуешки пържолки"

Необходими продукти

  • пуешки пържолки - 1 кг
  • магданоз - сушен
  • горчица - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • лимонов сок
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • чубрица
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите, подсушете ги и ги начукайте с дървено чукче.

За маринатата смесете меда, зехтина, лимоновия сок и горчицата.

Сложете пържолите в нея и ги оставете да се мариноват добре за няколко часа.

Хубаво ги оваляйте в подправките и ги сложете да се печат в йенска тенджера под капак.

Малко преди да ги извадите махнете капака, за да получат лек загар.

Ароматните пуешки пържоли в йенска тенджера са много вкусни.

Поднесете ги с любима гарнитура и им се насладете.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: