Начин на приготвяне
Нарежете пилето на порции и го запържете в маслото за кратко. Прехвърлете месото в йенската тенджера, а в мазнината от пърженето задушете ситно нарязания лук и задушете до прозрачност.
Прибавете нарязаните на кубчета морков и запържете за кратко. Добавете доматите и граха, оставете малко да поизври от течността и изсипете при пилешкото месо. Долейте 1/2 ч.ч. хладка вода, в която сте разтворили 1-2 с.л. брашно. Овкусете със сол и червен пипер.
Сложете съда в студена фурна и включете на 200 градуса. Гответе под похлупак за около 30 минути, след което свалете капака и допечете още 10-15 минути. Преди поднасяне може да поръсите със ситно нарязан пресен магданоз.