Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пиле с грах в йенска тенджера

Пиле с грах в йенска тенджера

19/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Поредната вкусотия за днес е пиле с грах в йенска тенджера, какво мислите за нея?"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. или 3 бутчета
  • грах - 500 г замразен или консерва
  • масло - 50 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 200 г консервирани
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • брашно
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и го запържете в маслото за кратко. Прехвърлете месото в йенската тенджера, а в мазнината от пърженето задушете ситно нарязания лук и задушете до прозрачност.

Прибавете нарязаните на кубчета морков и запържете за кратко. Добавете доматите и граха, оставете малко да поизври от течността и изсипете при пилешкото месо. Долейте 1/2 ч.ч. хладка вода, в която сте разтворили 1-2 с.л. брашно. Овкусете със сол и червен пипер.

Сложете съда в студена фурна и включете на 200 градуса. Гответе под похлупак за около 30 минути, след което свалете капака и допечете още 10-15 минути. Преди поднасяне може да поръсите със ситно нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: