Начин на приготвяне
Първо омесете каймата с посочените продукти и объркайте до получаване на еднородна смес. Оставете настрана и се заемете със соса.
Наситнете чушката, лука и моркова. Задушете ги в загрята мазнина заедно с доматеното пюре и граха, поръсете с червения пипер.
След кратко готвене сипете топла вода, която да покрие зеленчуците и пуснете дафиновия лист. Задушавайте около 5 минути, като от време на време разбърквате.
Докато сосът е на огъня оформете малки кюфтенца от каймата.
Оваляйте кюфтетата в брашно и ги пускайте във врящия сос. Гответе 15-тина минути, посолете и поръсете с нарязан магданоз.
Оставете яхнията да постои затворена за 15 минути, след което я свалите от огъня - така ще се смесят по-добре всички вкусове и аромати.
Кюфтетата с грах в тенджера са готови.