Начин на приготвяне
Овкусете каймата с наситнената глава лук, кимион и чубрица. Оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в брашно.
Сложете вода на котлона да кипне и пуснете вътре кюфтенцата. Щом изплуват, значи са готови.
Наситнете чушките, лука и моркова. Задушете зеленчуците в малко олио. Когато поомекнат, добавете към тях смлените домати и червения пипер, сгъстете с лъжица брашно.
Добавете нарязаните на кубчета картофи. Налейте вода и овкусете със сол, оставете яхнията да заври.
Когато заври, прибавете кюфтетата и граха. Варете още няколко минути.
Поръсете вкусната яхния с черен пипер и пресен магданоз.
Яхнията с грах и кюфтета е готова.