Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на порции, големи около 6-7 см. В тиган загрейте малко олио и запечатайте пилешките хапки за около една минута от всяка страна.
Щом са готови, ги прехвърлете в йенска тенджера.
Най тях сложете розичките броколи (аз използвам замразени такива. Ако вие имате пресни, преди да ги сложите в съда за готвене ги бланширайте в леко подсолена вода за 6-7 минути).
Налейте сметаната и добавете между пилешкото месо и зелниците малки парчета топено сирене.
Сложете йенския съд в студена фурна (ако го сложите в предварително загрята, рискувате да се пръсне), включете фурната на 200 градуса и запечете вкусната запеканка за 20 мин.
След което може да отворите капака и да оставите за още 5-6 минути.
Пилето с броколи в йенска тенджера е готово.