Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи с бутчета в йенска тенджера

Печени картофи с бутчета в йенска тенджера

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Бутчетата с картофи си е класика, която никога няма да ни омръзне. А вие колко често си приготвяте това ястие вкъщи?"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 големи
  • бекон - 200 г
  • картофи - 1 кг
  • лимони - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • розмарин - 2 клонки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи нарежете на парчета, бекона – на кубчета, измитите добре лимони – на 4 ладийки, скилидките чесън – на филийки и ги изсипете върху измитите със студена вода и подсушени бутчета, наредени в намазнена йенска тенджера.

Поръсете с игличките розмарин (без клонките), сол и черен пипер на вкус, сложете ястието да се пече около 50 мин. по средата на сгорещена до 190 градуса фурна и го поднесете веднага.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: