Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Говеждо месо с плодове по израелски

Говеждо месо с плодове по израелски

Говеждо месо с плодове по израелски
25/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
"Хайде да видим дали ще ви хареса тази комбинация от говеждо месо с плодове"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг
  • мазнина - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • дюли - 1 бр.
  • тиква - 1 парче
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 бучка
  • канела - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Говеждото се нарязва на парчета и се запържва заедно със ситно нарязания лук в мазнината.

Посолява се и към него се прибавя дюлята, обелена и нарязана на парчета.

Тиквата трябва да е равно количество с дюлята и също нарязана на парчета се добавя заедно с оцета, бучката захар и щипка канела.

Ястието се залива с 4 чаши вода и се вари около 2 часа, докато омекне напълно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: