Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Пилешка гозба по стара рецепта

Пилешка гозба по стара рецепта

Пилешка гозба по стара рецепта
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Старите рецепти за злато и се пазят завинаги - ето такава е тази за пилешката гозба"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 500 грама
  • брашно - 2 с.лъжици
  • яйца - 1 бр.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода пилешкото, след което го обезкостете и накъсайте на малки парченца.

В тенджера загрейте олиото и запържете брашното. Прибавете червения пипер, разбъркайте енергично и добавете доматите.

Разредете с булона от варенето на пилето. Може да овкусите с малко сол.

Когато заври сосът, прибавете пилешките късове. Гответе манджата за кратко.

Счукайте чесъна и го сместе с разбитото яйце. Прибавете към манджата и разбъркайте внимателно, за да се получат конци от яйцето.

Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Пилешката гозба по стара рецепта е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: