Начин на приготвяне
За този ориз с пилешко пилешкото се нарязва на хапки и се маринова за поне 2 часа в соев сос, олио, лимонов сок и черен пипер.
Оризът се измива много добре (ако имате време, може да го накиснете в студена вода за 1-2 часа) и се сварява до готовност в съотношение с вода 1:3, след което се отцежда много добре.
Пилешкото се задушава в тефлонов тиган за около 5 минути (докато леко побелее), добавя се нарязания на полумесеци лук и се задушава за още 5 минути.
След това се слагат и останалите зеленчуци, нарязани на едро. Овкусяват се със сол и черен пипер и се задушават до готовност.
Месото и зеленчуците се добавят към отцедения ориз.
Басмати ориз с пилешко се разбърква и овкусява със соев сос.