Начин на приготвяне
Омесете мляното телешко месо с яйцето, ситно нарязания лук, хляба, магданоза и содата. Оставете омесената кайма да почива поне 1 чак на студено.
Телешкия мозък накиснете от предната вечер в смес от вода и оцет, отцедете и го сварете в подсолена вода. Оставете го да се отцеди и изстине, след което го нарежете на филийки.
Разстелете каймата на пласт върху дъска, поръсена с брашно и галета. Нареждаме в единия край яйцата, нарязани на филийки, а отгоре - телешкия мозък, нарязан на филийки.
Увиваме ги на руло и прехвърляме в намазнена тавичка. Заливаме с мазнина и печем в загрята умерена фурна до готовност.
Междувременно приготвяме соса за рулото. Загряваме олиото и запържваме до златисто брашното, след което прибавяме нарязаните на кубчета домати, овкусяваме с дафинов лист, бахар и черен пипер. Варим 5-10 минути, поднасяме с рулото.