Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържена риба Барбун

Пържена риба Барбун

20/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"За тази пържена рибка ви трябва една голяма бира"

Необходими Продукти

  • барбун - 5 - 6 риби
  • олио - 150 мл за пържене
  • черен пипер - щипка
  • брашно - за овалване
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахнете люспите на барбуна, изкормете и почистете рибите. Измийте ги добре и го отцедете от водата.

Посолете рибата отвън и отвътре, поръсете с черен пипер.

Оваляйте в брашнои изпържете рибата в загрятото олио до готовност.

Отцедете върху кухненска хартия и поднесете с резени лимон.

Може да поднесете с гарнитура по избор.

Ако искате, може да изпечете барбуна на скара. Преди това обаче го мариновайте с лимонов и портокалов сок, овкусени с малко естрагон.

Пържената риба Барбун е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: