Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържена акула с брашно

Пържена акула с брашно

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
19044k234
Пържена акула с брашно
Снимка: Ваня Георгиева
31/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Хайде на вкусната пържена рибка"

Необходими Продукти

  • акула - 1 кг котлети
  • олио
  • брашно - 1 ч.чаша
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете котлетите и ако искате, махнете кожата, защото миризмата й е по-тежка.

Поръсете рибата със сол и оставете да престо половин час.

Загрейте достатъчно количество олио в дълбок тиган.

Оваяйте рибата в брашно и я изпържете до хубав златист цвят.

Сервирайте пържената риба с гарнитура по избор.

Пържената акула с брашно е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: