Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Хрупкав хек в царевична панировка

Хрупкав хек в царевична панировка

ЛюдмилаЛюдмила
Новак
251k
Хрупкав хек в царевична панировка
Снимка: Людмила
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Хрупкав хек в царевична панировка поднасяме с лимонче и вид зелена салатка."

Необходими продукти

  • хек - 1 кг
  • яйца - 2 броя
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • лимони - за сервиране
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва хекът да се почисти добре. Измива се и се осолява.

В подходящ плик миксираме съставки за панировката - сол, черен пипер и брашно.

Следва да сложим в плика парче по парче рибата. Трябва да се оваля добре в брашното, след което се топва в разбито с малко вода и сол яйце.

По желание рибата може да се оваля още веднъж в брашното и се изпържва в сгорещено олио. Вариант е и да се направи хека на фурна.

Хрупкав хек в царевична панировка поднасяме с лимонче и някакъв вид зелена салатка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: