Edin.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Карамелени макарони на фурна

Карамелени макарони на фурна

Карамелени макарони на фурна
Снимка: Албена Асенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"След мекичките и баницата ето я следващата любима закуска на всички наши потребители - карамелени макарони на фурна"

Необходими продукти

  • макарони - 300 г
  • прясно мляко - 700 мл
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 60 г
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме макароните в голяма тенджера с леко подсолена вода на котлона да се варят.

След като са готови, ги отцеждаме добре и ги оставяме да изстиват.

В друг дълбок съд изсипваме прясното мляко и половината от захарта и ги слагаме на котлона, за да се разтопи захарта.

Предварително разбитите със захарта яйца слагаме във вече охладеното мляко.

В голяма тава изсипваме останалото количество захар и я слагаме на котлона, за да се карамелизира захарта. Бъркаме непрекъснато, за да не загори.

След като карамелът е готов и леко стегнат, изсипваме макароните, млечната смес и разтопеното масло върху него.

Разбъркаме добре и печем в предварително загрята на 200°C фурна до златист цвят.

Изчакваме готовите макарони на фурна да изстинат и ги разрязваме на порции.

Карамелените макарони на фурна са много вкусни и ароматни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: