Edin.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Пълнени яйца на фурна с бешамелов сос

Пълнени яйца на фурна с бешамелов сос

MarianeMariane
Новак
6944
Пълнени яйца на фурна с бешамелов сос
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр. твърдо сварени
  • хляб - 1/2 филийка твърд
  • крутони
  • сол
  • кашкавал - 3 с.л.
  • за бешамеловия сос
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно обелваме сварените яйца, разполовяваме ги и изваждаме жълтъците. Стриваме жълтъците, прибавяме стритият накиснат и отцеден хляб и сол. Бъркаме до получаването на гладка смес, с която пълним яйцата с помощта на шприц.

Подреждаме пълнените яйца в малка тавичка, поръсваме с кашкавал и заливаме с Бешамеловия сос.

Приготвянето на Бешамелов сос е лесно. Загряваме маслото и запържваме за кратко брашното. Наливаме 1 ч.ч. вода, посоляваме и варим на тих огън около 5 минути, докато се сгъсти.

Заливаме яйцата със соса и запичаме за 5-10 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: