Начин на приготвяне
Измийте тиквичката и патладжаните, почистете и ги нарежете по дължина на филийки с дебелина около 1 см. Посолете и ги оставете да се отцедят около час.
Измийте и ги подсушете, запечете ги в тава с хартия за печене до зачервяване.
През това време запържете в загретия зехтин наситнените лук и чесън.
Добавете каймата и пържете докато си промени цвета. Натискайте я с лъжица, за да стане на трохички.
Прибавете половината от доматите - предварително настъргани. Овкусете със сол и пипер, гответе на умерен огън за 10-15 минути. След това добавете магданоза и разбъркайте.
Намажете тава с малко зехтин и сложете ред патладжани. Отгоре сипете от каймата, пак ред патладжани, след това и тиквички. Повтаряйте до изчерпване на количествата, като завършите с ред патладжаните.
Най-отгоре завършете с обелени и нарязани на кръгчета домати.
Печете запеканката в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
Патладжаните и тиквичките с кайма на фурна са готови.