Ориз с кайма на фурна

Ориз с кайма на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Дами, нали знаете, че любовта на мъжа минава през стомаха? Запретвайте ръкави и пригответе този толкова вкусен ориз на фурна с кайма"

Необходими продукти

  • кашкавал - 100 г
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • кайма - 250 г смес
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • лук - 1 глава кромид
  • ориз - 1 ч.ч.
  • краве масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • заливка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото в тигана и запържете накълцания лук. После при него сипете измития предварително ориз. Запържете.

Овкусете със сол, добавете каймата. Разбъркайте и добавете 300 мл вода, в която сте разтворили бульона.

След като оризът поеме течността, овкусете с риган и прехвърлете в тава.

Разбийте яйцата, добавете солта към тях и полейте ястието.

Разъркайте, поръсете ориза на фурна с кашкавал и червен пипер.

Печете ориза с кайма на фурна за 10 мин. на 180 градуса до разтопяване на кашкавала.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: