Начин на приготвяне
Първо нарежете на едро гъбите, наситнете чесъна и нарежете на дребно лука.
Накъсайте измития спанак, разделете карфиола на розички.
Настържете кашкавала, а тофуто нарежете на кубчета.
Загрейте олио и запържете гъбите с лука. Когато омекнат, прибаевте чесъна и овкусете с кимион и мащерка.
Прибавете в тигана карфиола и похлупете. Гответе до омекване на карфиола.
След 10-тина минути свалете капака и разбъркайте. Прибавете спанака и отново сложете капака. След няколко минутки разбъркайте и овкусете с черен пипер, универсална подправка и малко сол.
Добавете царевицата и пармезана.
Сипете зеленчуковата смес в тава.
Залейте с яйцата, разбити със сметана. Добавете парченцата топено сирене и нарязаното тофу, поръсете с кашкавал.
Изпечете запеканката в загрята на 180 градуса за 20-тина минути.
Зеленчуковата запеканка с карфиол, гъби и спанак е готова.
Карфиолът е безценен зеленчук, който задължително трябва да добавите към вашата есенна трапеза. Опитайте и нашите предложения за паниран карфиол.