Начин на приготвяне
Гъбите се сваряват в малко количество посолена вода и се нарязват много ситно.
Спанакът, измит добре в няколко води, се отцежда и се задушава 5 – 6 мин. с щипка сол без добавка на вода, отцежда се и се нарязва много ситно.
Прави се светла запръжка от маслото и брашното, която се разрежда със студеното мляко и отварата от гъбите.
Прибавя се към спанака и гъбите, кипва се и след 5 – 6 мин. се отстранява от огъня.
Сместа се подправя на вкус със черен пипер и към нея, като се поохлади, се добавят първо разбитите жълтъци, а след това и разбитите на твърд сняг с щипка сол и 1 капка оцет белтъци.
Суфлето се изсипва в намазан в растително масло съд от огнеупорно стъкло и се пече в силна фурна.
Щом бухне, се поднася със салата от домати и кисели краставички.