Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Суфле от спанак с гъби

Суфле от спанак с гъби

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"С каква салатка ще поднесете това спаначено суфленце?"

Необходими продукти

  • спанак - 700 г
  • гъби - 300 г пресни (или 40 г сухи)
  • краве масло - 40 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 1 с.л. растително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се сваряват в малко количество посолена вода и се нарязват много ситно.

Спанакът, измит добре в няколко води, се отцежда и се задушава 5 – 6 мин. с щипка сол без добавка на вода, отцежда се и се нарязва много ситно.

Прави се светла запръжка от маслото и брашното, която се разрежда със студеното мляко и отварата от гъбите.

Прибавя се към спанака и гъбите, кипва се и след 5 – 6 мин. се отстранява от огъня.

Сместа се подправя на вкус със черен пипер и към нея, като се поохлади, се добавят първо разбитите жълтъци, а след това и разбитите на твърд сняг с щипка сол и 1 капка оцет белтъци.

Суфлето се изсипва в намазан в растително масло съд от огнеупорно стъкло и се пече в силна фурна.

Щом бухне, се поднася със салата от домати и кисели краставички.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: