Начин на приготвяне
Обелете гъбите, отстранете пънчетата им и нарежете шапчиците на филийки.
Измийте спанака и го оставете в цедката хубаво да се отцеди.
През това време сложете да се вари избраната паста в леко подсолена вода. В случая съм използвала спагети.
Обелете и нарежете скилидките чесън на филийки.
Загрейте тиган със две лъжици зехтин и сотирайте гъбите, добавете половината чесън и разбъркайте за кратко.
След това нарежете отцедения спанак на едро и го сложете в тигана при гъбите заедно с маслото, малко сол и останалия чесън.
Когато обемът на листата видимо спадне и спанака е добре омекнал, сипете виното и оставете да се редуцира.
Прибавете сметаната, горгонзолата и черен пипер на вкус. Бъркайте, докато се образува кремообразен сос за спагети и щом се сгъсти, сипете малко от водата, в която се варят спагетите. Сложете и пилешкото месо на парченца. По принцип ми е предварително сварено или изпечено, но не пречи да си го приготвите и на момента, преди гъбите.
Прехвърлете всички сварени спагети в тигана и хубаво объркайте всичко. Може да сипете и още малко водичка от варенето, за да не изсъхват.
Сервирайте ястието топло.
Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни предложения за вкусна паста с гъби, паста с доматен сос или паста с пилешко.