Начин на приготвяне
Сипете вода в подходяща тенджера и вътре сложете ветрило, подходящо за готвене на пара. Нивото на водата не бива да е над ветрилото.
Сложете вътре нарязаните картофи, ряпа, моркова, чушки и карфиол.
Когато са почти готови (твърдо сварени), може да ги прехвърлите в тава. Разстелете ги равномерно на дъното.
Отгоре ги поръсете с натрошеното сирене и овкусете с шарлана, босилека, чубрицата, черния пипер, солта, кимиона и куркумата.
Залейте с бърканите яйца и пак разбъркайте.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете зеленчуковата запеканка до апетитен загар.
Богатата зеленчукова запеканка с карфиол е готова.