Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Селска яхния с наденица и картофи

Селска яхния с наденица и картофи

Веси ДимВеси Дим
Новак
15
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Мъжете ще харесат най-много наденичката в тази яхнийка"

Необходими продукти

  • наденица - 4 бр.
  • картофи - 1 и 1/2 кг
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 червена
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В правоъгълна тава сипете олиото и я сложете на котлона да се загрее.

Запържете леко надениците до златисто.

Извадете ги и в същия съд добавете нарязаните чушка, морков и лук.

Щом се задушат, добавете нарязаните на колелца картофи.

Задушете ги за около 5 минути при непрекъснато бъркане.

Овкусете ги с подправките и сипете вътре брашното.

Долейте вода на картофената яхния, добавете наденицата и я сложете във фурната да се пече до готовност.

Оставете я да изстине и ѝ се насладете.

Селската яхния с наденица и картофи е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: