Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Селска манджа с картофи и свинско

Селска манджа с картофи и свинско

Селска манджа с картофи и свинско
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Картофена манджа със свинско - така, както я приготвят на село"

Необходими продукти

  • картофи - 500 грама
  • свинско месо - 500 грама с кости
  • лук - 1 голяма глава
  • праз - 2 големи стръка
  • домати - 2 броя
  • червено вино - 100 мл
  • моркови - 1 брой
  • печурки - 7 - 8 броя
  • червен пипер - 2 с.л.
  • костен бульон
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете свинското месо и го обезкостете.

Загрейте олиото в тенджера. Задушете наситнените праз и лук. Щом омекнат, прибавете нарязаните морков, гъби и домати. Разбърквайте и добавете нарязаните на кубчета картофи.

Когато всички зеленчуци се задушат, поръсете с червения пипер. Прибавете месото и сипете от бульона, в който го варихте (да покрие продуктите).

Поръсете манджата със сол и пипер, гответе на умерен огън до сгъстяване.

Накрая сипете размитото с малко вода брашно. След 1-2 минути свалете от котлона, поръсете с магданоз и поднесете.

Селската манджа с картофи и свинско е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: