Начин на приготвяне
Овкусете телешкото месо с малко черен пипер и сол, добавете половин връзка ситно нарязан магданоз и направете топки, по-малки от яйце. Оваляйте топчетата в брашно. Нарежете сланината на тънко и я запържете на средно силен огън с малко масло. Когато порозовее, добанете кюфтензата и ги изпържете до зачервяване.
Сложете брашното и разредете соса с гореща вода или бульон, така че да покриете кюфтенцата.
Когато сосът кипне, добавете виното и карамелизираната захар. Междувременно попарете кестените, оставете ги да постоят 5-10 минути във врялата вода, след което ги обелете и добавете към телешкото. Обелете лукчетата и тях също попарете в подсолена вода, а след това добавете към телешкото и кестените.
Време е да сложите доматената салца, дафиновите листа и карамфила, както и още магданоз.
Оставете яхнията да се задушава около 90 минути на тих огън. Поднесете с гарнитура ориз, попарен с масло.