Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинско яхния със сливи и сладки картофи

Свинско яхния със сливи и сладки картофи

Свинско яхния със сливи и сладки картофи
Снимка: Албена Асенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Сливите и сладките картофи придават на тази яхнийка един много приятен леко сладък вкус"

Необходими продукти

  • сладки батати - 700 грама
  • сушени сливи - 100 грама (без костилка)
  • червено вино - 100 мл
  • свинско месо - 400 грама
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • магданоз - пресен
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • мащерка - суха
  • риган - сух
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на кубчета. Загрейте малко мазнина и задушете свинското, като долеете малко вода. Щом месото промени цвета си, добавете нарязаните праз и чесън.

Обелете бататите и ги нарежете, прибавете ги към месото. Овкусете със сол и черен пипер, от време на време бъркайте.

Щом се позадушат продуктите, сипете червеното вино. Когато алкохолът се изпари, добавете доматите и измитите сушени сливи.

Разбърквайте яхнията и щом се сгъсти сосът, налейте половин чаша топла водичка.

Овкусете с риган, черен пипер и суха мащерка, оставете ястието да се готвия на умерена температура.

Когато месото и картофите са добре сварени, свалете от огъня и поръсете с нарязан пресен магданоз.

Свинското яхния със сливи и сладки картофи е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: